Covid-19 FAQ

Veelgestelde vragen — en hun antwoorden

Kan ik wel werken tijdens de strenge maatregelen? Mag ik mij verplaatsen?

Voor verplaatsingen binnen Belgiƫ is er geen verplichting om een specifiek attest document te kunnen voorleggen. Je kan dus niet wettelijk verplicht worden om een attest voor te leggen bij een controle. Omdat we merken dat dit in de praktijk vaak toch gevraagd wordt, zullen wij jou een document bezorgen dat aantoont dat je op de baan bent voor JobFIXers!

Ik heb een C4 gekregen van mijn laatste werkgever. Mag ik dan ook ingaan op een jobvoorstel van JobFIXers?

Als werklozen geniet je - afhankelijk van je persoonlijke situatie - misschien van een werkloosheidsuitkering. Als je je C4 hebt gekregen, gaan wij ervan uit dat je niet het statuut hebt van "tijdelijk werkloze wegens overmacht". Wanneer je ingaat op ons voorstel zal je van ons een loon ontvangen, waardoor je voor dezelfde periode geen recht zal hebben op een werkloosheidsuitkering.

Ik ben momenteel tijdelijk werkloos (overmacht) bij mijn werkgever. Mag ik dan ook ingaan op jullie voorstel?

Op vandaag is dat nog niet mogelijk. Er gaan steeds meer stemmen op om dit toch toe te staan; en toch is dit nog niet goedgekeurd en is het dus te onduidelijk wat de gevolgen voor jou zouden zijn.

Wat na mijn periode onder contract bij JobFIXers?

Wanneer je nu ingaat op een jobvoorstel van JobFIXers zullen wij jou bij een van onze klanten tewerkstellen voor de duur van het contract (kan naargelang het geval nog verlengd worden). Als de klant op een bepaald moment beslist dat hij geen verdere hulp nodig heeft, zullen wij jou op dat moment je C4 geven die jou - afhankelijk van je persoonlijke situatie - recht kan geven op een werkloosheidsuitkering.

Geen antwoord op jouw vraag gevonden? Contacteer ons op +32 9 210 09 09 of info@jobfixers.be.

Werken bij jobFIXers?

We groeien snel en zijn op zoek naar uitzendconsulenten en account managers met een work-hard-play-hard mentaliteit!